Jos ihminen oikeasti haluaa olla vapaa sekä tehdä sitä mitä syvällä sydämestään haluaakin, niin avainasemassa tässä ovat resurssit jotka mahdollistavat sellaisen elämän jota haluaa elää eikä alistua sellaiseen elämään jonka muut haluaisivat sinun elää.
Koska nykyinen yhteiskunta vielä toimii rahalla, niin jos haluaa tehdä mitä huvittaa niin silloin pitää sitä rahaa olla jos haluaa oikeasti olla vapaa.
Taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa tietenkin eri ihmisille ihan erilaisia asioita ja joidenkin mukaan se tarkoittaa kerskakuluttamista.
Joillekin se merkitsee sitä, että esimerkiksi ei tarvitse ottaa lainaa tai voi olla enemmän perheen kanssa kuin töissä.
Taloudellinen itsenäisyys kuitenkin käytännössä tarkoittaa sitä, että on omavarainen oman taloutensa ja rahavarojensa suhteen.
Toiset ihmiset eivät saisi päästä sanelemaan miten pitäisi elää tai olla.
Omien resurssien olisi hyvä mahdollistaa sellainen asunto, syöminen, harrastukset, vaatteet jne…jotka itse omaan elämäänsä haluaa.
Jos toiset ihmiset päättävät taloudellisista intresseistäsi, niin silloin et ole taloudellisesti itsenäinen ja näin ollet et ole vapaa.
Vapaus tarkoittaa käytännössä vaihtoehtoja joita itse haluaa päivittäin tehdä.
Taloudellinen itsenäisyys ei myöskään tarkoita joutenoloa.
Jos on paljon rahaa niin toki se on mahdollista ja näin ollen sitä voi tehdä jos sitä itse haluaa tehdä.
Yleensä kuitenkin ihmiset ovat aktiivisia ja haluavat tehdä sellaisia asioita joita haluavatkin sekä saada omassa elämässään jotain merkittävää aikaan.
Mielekäs sisältö päivään ja elämään on valtaosalle ihmisiä sellainen asia jota janotaan kuin pelkkä aloillaan olo tai joutenoleminen.
Taloudellinen itsenäisyys mahdollistaa ihmiselle mahdollisuuden kehittyä henkisesti kun ei ole rajoitteita jotka pitävät värähtelyn matalemmalla henkisellä tasolla tai mielen negatiivisena kuten lainat ja lainan hoito.
Velkaa kannattaisi välttää kuin ruttoa koska se luo ihmisille paljon rajoituksia ja se luo myös tunteen, että ei elä omillaan vaan toisten rahoilla.
Jos velkaa on pakko ottaa, niin se kannattaa sitten hoitaa maltillisesti.
Sinällään velka aiheuttaa vain ongelmia ja kun pankkeihinkaan ei voi enää luottaa, niin mieluiten se raha olisi kannattavempaa olla omaa kuin toisten rahaa.
Lähdetään nyt siis rakentelemaan sitä taloudellista itsenäisyyttä.
Mikään ei ole mahdotonta ja esimerkiksi yli 100 000 euron vuosituloja ei pitäisi pitää mahdottomana saavuttaa.
Yli 100 000 euron tuloihin voidaan päästä seuraavan prosessin avulla.
Ensimmäiseksi kannattaa panostaa mieleensä ja ymmärtää se, että yli 100 000 euron vuositulot on mahdollista saavuttaa.
Toiseksi kun olet ymmärtänyt ja hyväksynyt sen, että se on saavutettavissa, niin kuin onkin, niin sinun on hyväksyttävä se, että se on täysin mahdollista myös sinulle.
Kolmanneksi kun olet hyväksynyt nämä kaksi asiaa, niin seuraavaksi sinun pitää lähteä tuota päämäärää kohti.
Jos et usko, että se on mahdollista niin silloin se ei myöskään ole.
On myös hyvin tärkeää, että kun lähtee liikkeelle, niin ei odota jotain täydellistä hetkeä vaan kun ideoita tulee millä voi hankkia rahaa niin koittaa laittaa ne nopeasti käytäntöön.
Jos tulee virheitä, niin niitä voi sitten korjailla matkan aikana.
Itseään voi kaikista parhaiten kehittää silloin kun se lähtee halusta eikä pakosta ja ahdas taloudellinen tilanne luo sitten aika hyvin pakko-olotilan, että asiat on hoidettava pakonsanelemana.
Uusia taitoja omaan elämäänsä voi kehittää paremmin ja paneutua kunnolla harrastuksiin tai jopa alkaa harrastaa uusia juttuja kuten vaikkapa kitaralla soittoa tai sukeltamista kun joka senttiä ei tarvitse miettiä.
Miten taloudellinen itsenäisyys sitten saavutetaan?
No sen voi saavuttaa saavuttamalla ison kasan rahaa yllättäen kuten perintönä tai lottovoiton kautta.
Mutta taloudellinen itsenäisyys voidaan rakentaa järjestelmällisestikin.
Ensin kannattaisi oppia elämään alle varojensa.
Menojen kannattaisi olla paljon pienemmät kuin tulojen.
Kannattaa siis huomioida se, että pelimerkkejä jäisi jemmaan tulevaisuutta varten eikä niin, että se raha joka tulee, niin että se katoaisi samantien.
Ei voi ylikorostaa sitä, että vältä lainanottoa ja velkaantumista kuin halpaa huoraa.
Laita rahaa jemmaan ja säästä sekä talleta tai sijoita ne hyviä osinkoja maksaviin osakkeisiin.
Koita saada tuloistasi mielellään 20 – 25 prosenttia säästöön ja minimissään 10 prosenttiakin riittää.
Käytä myös rahaa tietoisesti ja kuluta järkevästi.
Budjetteja ei kannata tehdä koska yleensä ne ovat aina epärealistisia eivätkä ne jousta elämään nähden yhtään.
Järkevä kulutus huomioi myös huvittelun ja mielihyvän hakemisen, mutta se ei ole järjetöntä eikä väkinäisiin rakenteisiin perustuvaa.
Ole itsenäinen taloutesi suhteen ja koita elää sekä toimia niin itsenäisesti kuin mahdollista.
Tämä tarkoittaa sitä, että koita itse hankkia se tulo jonka elämääsi tarvitset ja koita välttää itsesi ulkopuolelta tulevia rahavirtoja.
Älä siis elä toisten rahoilla, koska se luo mieleesi sen käsityksen, että et itse pysty selviytymään omillasi ja se taas estää rikastumisesi.
Jos haluat sellaisen elämän johon nykyinen palkkatulosi ei riitä, niin sitten sinun kannattaisi alkaa miettiä miten hankkia lisätuloja.
Toinen työ on tietysti yksi mahdollisuus, mutta lisätuloja voi hankkia myös muutenkin.
Jotkut saavat sievoisia tuloja blogien ja Youtube pätkien kanssa ja netti tarjoaa hyvin paljon mahdollisuuksia, eikä esimerkiksi verkostomarkkinointia kannata ihan suoralta kädeltä torjua vaan ainakin ottaa asioista selvää ja toimia tällä sektorilla ennakkoluulottomasti, mutta selkeästi omaan maalaisjärkeensä luottaen.
Asenne on tärkeintä taloudellisen itsenäisyyden hankkimisessa ja se vaatii paljon oma aloitteellisuutta sekä ennakkoluultonta toimintaa.
Paljon mahdollisuuksia syntyy myös niin, että näet jossain epäkohdan ja mietit miten voisit ratkaista sen.
Kun hyväksyt sen ,että olet itse vastuussa oman elämäsi hyvinvoinnista, etkä ruikuta niin paljon kun vastoinkäymiset käyvät päälle, niin olet jo todella pitkällä oikealla tiellä.
Taloudellisen itsenäisyyden saavuttamisen suhteen on myös tärkeää, että et luota työhön ja suuryrityksiin niin paljon kuin niitten mukaan niihin pitäisi luottaa.
Elämää ei todellakaan kannata rakentaa työn ympärille vaan työn kannattaisi rakentua omien arvojen, unemien ja oma persoonan ympärille.
Pahimmillaan työ voi olla orjuutta!
Oman itsensä todellisen toteuttamisen ympärille kannattaisi alkaa katsoa voiko siihen rakentaa liiketoimintaa.
Aluksi se voi olla vain sivutoimista ja kun se lähtee kasvamaan, niin siihen kannattaa panostaa ja oikein kunnolla.
Taloudellisen itsenäisyyden saavuttamiseen kannattaa panostaa aikaa sekä vaivaa, koska se antaa ihmiselle enemmän liikkumatilaa kun rahasta ei tarvitse huolehtia.
Taloudelliseen itsenäisyyteen kuuluu se, että velanottoa varotaan kuin ruttoa tai ainakin se pidetään niin minimissä kuin mahdollista.
Velka nimittäin orjuuttaa ja mitä enemmän on riippuvainen muiden ihmisten päätöksistä kuten pankkien, niin niitten asioitten tekeminen vapautuu joista eniten nauttii.
Ajankäyttö olisi hyvä myös saada omaan hallintaan ja se kuulostaa aluksi vaikealta, mutta täysin mahdolliselta saavuttaa.
Työ ei saisi hallita ajankäytöstä valtaosaa vaan ajankäytössä pääpaino tulisi laittaa perheen kanssa yhdessä oloon, omien mielekkäiden harrastusten tekemiseen sekä itsensä kehittämiseen kuten salilla käymiseen.
Mukavien asioiden ei kannattaisi odottaa tulla elämään vaan kannattaisi panostaa siihen, että tekee jatkuvasti tai mahdollisuuksien mukaan sellaisia juttuja jotka oikeasti innostavat itseään.
Ihanteellista olisi jos vapaa-aika ja työ sulautuisivat itseään innostavaksi kokonaisuudeksi ja lomailisi silloin kun huvittaa ja pitäisi vapaapäivän kuin siltä tuntuu.
Myös yrittäjyys on hyvä keino tehdä sitä mitä haluaa ja ansaita tuloa sillä lailla kuin haluaa.