Miksi Kyminlinna on niin tärkeä, osa 2.

 

Ennen syksyä ja Uroskoodi+ kirjan julkaisua ajattelin tehdä tämmöisen pienen ehkä välipostaukseen verrattavan kirjoituksen.

Aiheena on jälleen kerran Kyminlinna ja se voi jo kyllästyttää joitain lukijoita, mutta se on minusta ihan oleellinen asia niin oman luonteeni kuin Sargaaja – sivustonkin kehittymisen suhteen.

Edelleenkin tämä on aikuismainen pelimiessaitti ( jos se halutaan niin nähdä) ja silloin se tarkoittaa, että sosiaalista dynamiikkaa ja vuorovaikuttamista toisten ihmisten kanssa viedään syvemmälle ja pidemmälle kuin pelkästään yökerhoelämään.

Pelkkä julkkisnaisten pokaaminen on nuorten kollien hommaa ja täällä koitetaan muuttaa maailmaa parempaan suuntaan.

Kunhan vain ensin on omaa mieltä hoidettu ja sen jälkeen tuo kommunikointi sekä toiminta viedään samaan suuntaan ajattelun kanssa.

Sankaruus ja yhteiskuntaan tai omaan yhteisöön vaikuttaminen rakentavasti on minusta se juttu ja se kiinnostaa minua nyt eniten sosiaalisen dynamiikan kehittämisen suhteen.

Lisäksi yleensä kun saat jotain merkittävää yhteiskunnassa tai omassa yhteisössäsi aikaan, niin naisia sekä seksiä tuppaa riittämään, jos siis sen määrän lisääminen omaan elämään kiinnostaa.

Nimeni jättäminen historiaan vaikkakin paikallisesti positiivisessa mielessä on minulle se ykkösjuttu.

Ja toistaiseksi menee ihan mukavasti tällä tiellä kulkien ja tietenkin toisten riemuksi sekä toisten kiusaksi.

Sille nyt vaan ei voi mitään, että kun olet aktiivinen ja teet jotain, niin jonkun mielestä joka yleensä itse ei tee mitään, niin juuri hänen mielestään teet väärin.

Mennään siis Kyminlinnaan ja miten koitan sitä itse edistää niin, että se palvelisi alueen ihmisiä.

Koska minulla ei ole 16 miljoonaa euroa lompakossani joka on koko alueen kunnostamisen yleisarvio, niin minä poika käytän sanoja ja koitan saada ne tahot havahtumaan joilla niitä pelimerkkejä sekä resursseja on.

Lisäksi näiden tahojen velvollisuuksiin myös itseasiassa kuuluisi Kyminlinnasta huolehtiminen ja sen kehittäminen.

Tässä nyt se kuningasesimerkki mitä tarkoitan:
www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/artikkeli-1.235601

Jonkun mielestä olen taas riidanhaluinen tai räksytän turhaan ja itse koen niin, että käytän sanoja herätelläkseni niitä ihmisiä toimimaan joiden kuuluisikin toimia meidän kaikkien kotkalaisten hyväksi.

Jos elämä ei olisi vienyt sille tielle jossa joutuu enemmän kamppailemaan ja taloudellisessa mielessä venymään äärettömän pitkälle, niin panisin itse omia pelimerkkejäni Kyminlinnaan.

Kun ei ole mitä laittaa ja asia sekä alue on tärkeä, niin sitten käytän niitä resursseja ja voimavaroja joita minulla on ja joita olen käyttänyt aimminkin: sanoja.

Olen kyllä myös vähän kiukkuinenkin Kyminlinnnan suhteen, koska ensiksikin niin sain jossain kohti erilaisissa keskusteluissa sen kuvan, että Kyminlinnan portit aukeaisivat ja sitä alettaisiin kehittämään varovaisesti nimenomaan tämän kevään aikana.

Siis semmoinen varovainen alku, että portit aukeaisivat muutamia kertoja kevään aikana ja vastaanvanlaisia pienimuotoisia kylämarkkinoita alettaisiin tehdä joita siellä on jo tehty aiempina vuosina.

Lisäksi joitain luontopolkuja alettaisiin varovaisesti avaamaan ihmisille ja muutenkin sellaista, että tehdään alustavasti sekä ennen kaikkea varovaisesti jotain mitä siellä on aiemminkin tehty ja hyväksi havaittu.

Mutta, että tehdään ja aletaan tuomaan eloa Kyminlinnaan ja katsotaan kuinka isoin askelin voidaan sitten tämän jälkeen edetä.

Toki siellä on paikkoja jonne ei voi noin vain mennä ja jossa on vaarallista liikkua, että jos portit avataan, niin ei se sitä tarkoita, että kuka tahansa saa mennä minne tahansa.

Toki siellä voitaisiin paljon tehdä jo nyt ja esimerkiksi Kyminlinnassa kuvattiin valtaosin Suomen Hauskin Mies elokuva ja se projekti meni kaikin puolin nappiin,

Tässä kohti siis ajattelin, että hyvä: oma osuus on tehty ja muut sitten jatkavat siitä eteenpäin paremmilla resursseilla sekä tietotaidolla.

Valitettavasti vain portit eivät olekaan aukeamassa eikä mitään rakentavaa näytä Kyminlinnan suhteen olevan tapahtumassa,

Ja nyt näyttää erittäin pahasti siltä, että palattaisiin siihen mitä on aiemminkin tehty 13 vuoden ajan eli että ei tehdä yhtään mitään tai hätäpäissään saadaan joku hikinen A4 paperi tehtyä siitä mitä pitäisi tehdä.

Se taas sai minut kiukustamaan ja kirjoitin sekä huudin siitä joka paikkaan vähän vaihtelevalla menestyksellä ja kyllä jotkut ovat kuulleetkin mitä ajan takaa:

www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3880294-historiallinen-kyminlinna-pitaa-pelastaa

Ihmisten vastuunpakoilua on joskus käsittämätöntä seurata ja siitä on nyt Kyminlinnan suhteen kyse.

Taloissa oleva home leviää ja muuri on murtumassa tai ainakin siitä tippuu todella isoja kiviä koko ajan alas.

Joten en pysty tai edes halua olla tässä vaiheessa syrjässä kun kyse on Kyminlinnan tulevaisuudesta ja oikeasti pystyn vaikuttamaan asioihin joillakin tasoilla.

Kotkassa ajetaan nyt kovasti sitä, että ei saisi olla negatiivinen Kotkan asioiden suhteen vaan pitäisi ruokkia positiivisuutta.

Kyllä, kun joku tekee jotain hyvää ja saa hyviä asioita aikaan, niin ehdottomasti pitää kiittää ja kehua.

Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että jos näkee jonkun epäkohdan jolle päättäjät ovat haluttomia tekemään yhtään mitään, niin siitä pitäisi olla hiljaa tai siitä ei pitäisi puhua ääneen.

Näin ei vain tapahdu mitään rakentavaa ja yleensä se tarkoittaa, että ei tapahdu yhtään mitään.

Kyminlinnan tilanne on nyt tämä:Metsähallituksen, Kotkan kaupungin, Senaatti – Kiinteistöjen tai Museoviraston edustajat eivät pysty tai eivät uskalla tehdä mitään päätöksiä ja Kyminlinnan tilanne vain pahenee.

Silti asiasta ei saisi sanoa mitään, ettei vain jollekin virkamiehelle tule paha mieli.

Sanon kuitenkin: kaikki jotka ovat olleet päättävässä asemassa Kyminlinnan suhteen tämän vuoden osalta ( jotkut jopa kauemminkin ) ovat tehneet huonoa ja täysin ala – arvoista työtä.

Kyminlinnan kesäteatteri ja Kaakon elokuvakomissio ovat sen sijaan tehneet Kyminlinnan eteen hyvää duunia ja kiitos siitä.

Arvostus ja kunnioitus pitää ansaita ja nyt näyttäää, että aika moni taho on unohtanut tämän asian jotka ovat päättävässä asemassa Kyminlinnan kohtalosta.

Kaikki haluavat olla suuria päälliköitä ja sankareita, mutta kukaan ei halua ottaa vastuuta ja tehdä työtä sen eteen, että joku pitäisi suurena päällikkönä tai sankarina.

Jonkun pitää nyt herätellä ihmisiä vaatimaan, että Kyminlinna herätetään henkiin. Sillä virkamiehet ja poliitikot toimivat vasta kun suuren massan mekkala herättää heidät.

Se on minun tehtäväni ja siihen käytän sanoja sekä itseni laittamista asian puolesta kovasti likoon.

Muidenkin ihmisten olisi kyllä nyt tässä vaiheessa hyvä herätä Kyminlinnan suhteen ja alettava vaatia, että aluetta alettaisiin kunnostamaan ja kehittämään sillä pieteetillä jonka yli 200 vuotta vanha historiallinen linnoitus ansaitsee.

Sitten muutama muu asia jotka liittyvät tähän sivustoon ja sitä sivuaviin kuvioihin kuten Uroskoodi+ kirjaan.

Sargaaja – Foorumi oli ollut tarkoitus elvyttää Sargaaja – sivuston sisään, koska näin pystytään kaikista parhaiten valvomaan se, että keskustelu on asiallista.

Se ei onnistunut.

Sargaaja – sivustolle tulee nyt säännöllisen epäsäännöllisesti topikkeja jotka liittyvät ennen kaikkea oman sisäpelin kehittämiseen.

Aion tässä nyt meuhkaamisen välillä vähän lomailla ja ottaa rennosti kesä- ja heinäkuun aikana.

Elokuussa herättelen verkkokauppani henkiin ja tarkoituksena on ensin tuoda Viettelyopas, Omax Pomox, Unenpalvelija sekä Elämäntaitaja tätä kautta framille.

Tänä vuonna tuon verkkokauppaani pelkästään elämänhallintakirjojani.

Ja 15.9 on se finaali kun Uroskoodi+ lanseerataan.

Se vei todella paljon paukkuja sekä aikaa, joten en ole ihan varma koska palaan takaisin elämänhallintakirjojen maailmaan vai palaanko koskaan, se jää nähtäväksi.

Ihmiset haluavat selkeitä vastauksia ja minun kohdallani se on vaikeaa koska moni asia kiinnostaa minua ja haluan olla monella eri sektorilla toimimassa.

Ja minulla on oikeus elää ja tehdä asioita juuri näin.

Tulen kuitenkin ihmisten näkemyksiä vastaan ja tänä vuonna ajan Kyminlinnan asiaa sekä tuon esille lähellä syksyä verkkokaupassani elämänhallintakirjojani.

Lisäksi ne minusta liittyvät yhteen: merkittävien ja positiivisten asioiden tekeminen yhteiskunnassa tai omassa yhteisössä, ensin omaa sisäpeliä fiksaamalla.

Lisäksi lupaan, että jos myyn kirjojani yli 10 miljoonalla niin laitan ne kaikki rahat Kyminlinnaan.

Ensi vuonna sitten mennään fiktioon ja samalla lailla: ihan ensiksi vanhat kirjat verkkokauppaan ja hetken päästä sitä uutta materiaalia.

Hyvää kesää ja mukavaa Juhannuksen odotusta niille jotka lukivat tämän postauksen.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *