Mikkeli = mielentila!

Oma vakaa uskoni on edelleen se, että Kyminlinna saa budjetin tänä syksynä ja edelleen oma uskoni on se, että ensi keväänä ne portit ovat auki.

Pointti on sanalla usko.

Ja niiden porttien olisi pitänyt olla jo ajat sitten auki.

Joka tapauksessa Kyminlinna ja sen puolustaminen pelasti minut.

Lisäksi se miten olen pistänyt itseni likoon historiallisen linnoituksen puolesta on myös tehnyt sen, että oma uskottavuuteni on noussut valtavasti.

Kun puolustaa jotain itseä suurempaa asiaa joka tässä tapauksessa on myös historiallinen rakennus, niin se vääjäämättä nostaa omaa profiilisia positiivisesti.

Suosittelen sitä muillekin.

Kaikki haluavat saada arvostusta sekä olla sankareita ja minusta on hienoa, että olen pystynyt omalla esimerkilläni näyttämään, että se on täysin mahdollista jopa näinkin pienessä kylässä sekä näinkin epäsovinnaisin näkemyksin.

Nyt hallituksen pitäisi vain tajuta sama kuin minä ja minkä monimoni muukin nykyään tajuaa.

Kyminlinna on mahdollisuus ja sen elvyttämiseen ei tarvita isoja pääomia vaan tahtoa ja halua.

On surullista, että Kotkan kaupunki ei itse halunnut lähteä pelastamaan Kyminlinnaa vaan Kotkan päättäjät päättivät panostaa Kantasatamaan ja uskoa, että se nostaa Kotkan nousuun.

Ainakin toistaiseksi on aika huterasti mennyt: Cameron Saweyrin utopiset outlet kuviot menivät viemäristä alas ja Kotkan kaupungin suunnittelemasta monitoimihallista riidellään jatkuvasti päättäjien kesken.

Kantasatamaan pitäisi jatkuvasti tulla jotain ja vuodesta toiseen Meripäivien jälkeen siellä vain tyhjät muovipussit pyörivät tuulessa.

Kyminlinna on sen sijaan realismia, on ollut jo yli 200 vuotta: ne rakennukset ja rakennelmat on jo ajat sitten tehty ja niitä ei tarvitse rakentaa uudestaan.

Kotkalla itsellään ei sen sijaan kovin vakuuttavasti mene: talous menee jälleen yli 7 miljoonaa kuralle ja jengiä häippäsee Kotkasta pois koska noita töitä ei oikein täällä ole.

Huolestuttavasti näyttää, että Kotka on jälleen kerran pahassa taloudellisessa kriisissä ja joka vuosi ei aina vain löydy sitä myytävää kuten esimerkiksi sähköyhtiön osakkeita.

Olen itse julkisesti sanonut, että jos Kyminlinnaan tulisi operaattori ja portit saataisiin aukiniin se työllistäisi noin 500 ihmistä.

Olen edelleen tuon luvun takana ja kun Kotkan päättäjät vetävät hatusta, että Kyminlinna tarvitsee 25 miljoonaa euroa täydelliseen kunnostamiseen, niin kaikki muut luvut ovat silloin yhtä oikeita.

Sinällään kun sanon 500 työpaikkaa, niin tarkoitan lähinnä osa -aikaisia töitä ja minusta se tarkoittaa, että jos Kyminlinnaan saadaan paljon markkinoita ja tapahtumia aikaan, niin ne työllistävät niin kuin Meripäivätkin.

Elikkä siis kausiluontoisesti.

Ibizalla on ihan yleistä, että ravintola voi olla vuodessa auki vain 4 – 5 kuukautta eli vain kesän ja muun ajan se on suljettuna.

Ibizalla pääasiassa se bisnes tehdään turistikaudella muutaman kuukauden aikana.

Ja uskon, että sama filosofia sopii Kyminlinnaakin, että turistiaikana se kukoistaisi voimakkaammin ja työllistäisi silloin eniten.

Vaikka nuoret arkkitehtiopiskelijat IFHP Urban Planning and Design Summerschoolista hienoine ideoineen kyllä toivat paljon hyviä ideoita miten Kyminlinnaa voisi hyödyntää talvellakin.

He ihmettelivät, että miten tämmöinen historiallinen rakennelma on voitu pitää hyödyntymättömänä näinkin pitkään.

Joten nyt olemme oikeasti oman uskoni mukaan hyvin lähellä isoa läpimurtoa joka saa Kyminlinnan kukoistamisen käyntiin.

Kantasatama on utopia joka ei koskaan tule vetämään turisteja sankoin joukoin Kotkaan, eikä se tule koskaan nostamaan Kotkaa suuruuteen.

Kyminlinna sen sijaan tulee olemaan armoton menestys kun alkuun päästään ja Kotka saa siitä valtavan hyvän PR työkalun vaikka en ole ihan varma tässä vaiheessa onko se sitä ansainnut.

Lisäksi se voi myös pitää ihmisiä täällä ja ennen kaikkea sinne voidaan rakentaa kaiken maailman aktiviitetteja jotka voisivat saada varsinkin nuoret pysymään täällä.

Kotka on muuttotappiokunta ja paikallisten päättäjien toimet muuttaa tuota suuntaa ovat olleet säälittävän ja surkuhupaisuuden välimaastossa.

Ja etenkin nuorille pitäisi antaa mahdollisuus tehdä pop up yrityksiä Kymenlaaksossa ja etenkin Kyminlinnan muurien sisällä.

Kotkassa pitää enemmän rohkaista ihmisiä ja nuoria tekemään ja kokeilemaan asioita sekä rohkaista siihen, että on ihan oikein epäonnistua.

Epäonnistumisen jälkeen pitää nousta ja yrittää kahta kauheammin uudestaan niin kuin minäkin tässä omalla esimerkilläni näytän.

Olen itseni laittanut todella hurjasti likoon Kyminlinnan puolesta ja esimerkiksi olen sanonut, että Uroskoodi+ kirjaa ja muitakaan kirjoja ei tule myyntiin ennen kuin portit on auki tai se päätös saatu aikaan joka avaa ne portit.

Seison yhä tämän päätöksen takana.

Kaupungissa jonka talous romahtaa ja päättäjät jotka ovat saaneet Kotkan talouden huonoon kuntoon pakenevat kuin rotat uppoavasta laivasta…

Niin jonkun pitää näyttää rohkeutta ja uskoa siihen, että asiat voivat muuttua paremmiksi kun opimme katsomaan sitä mitä meillä jo on ja hyödyntämään sitä.

Armeija hylkäsi aikoinaan Kotkasssa Kirkonmaan, Rankin ja Kyminlinnan.

Kirkonmaa ja Rankki on yrittäjän toimesta elvytetty hyvin toimiviksi matkailukohteiksi.

Ei ole mitään syytä, ettei Kyminlinna voisi olla Kotkassa se kaikkien matkailukohteiden äiti ja uusien innovatiivisten viihde- ja matkailuyritysten hautomo.

Tiedän, että ne jotka ovat seuranneet kuvioitani pitempään ovat hyvin hämmentyneitä, että Sargaaja on hyvin voimakkaasti kietoutunut Kyminlinnan puolustamiseen.

No minusta Sargaaja on aina ollut enemmänkin sisä- kuin ulkopeli sivusto.

Ja kyllä minusta omassa sosiaalisessa dynamiikassa tulee jossain kohti se vaihe, että haluaa saavuttaa jotain tai tehdä jotain merkittävää.

Näytän esimerkilläni miten oma kirjoittamani itsensä kehittämismateriaali ja myös miten muiden materiaali toimii minussa.

Minusta olisi oikeasti masentavaa, että 45 vuoden iässä juoksisin nuorten naisten perässä ja että se olisi vain mitä elämässäni haluaisin.

Jossain kohti pitää yrittää tehdä oma osansa jotta maailma muuttuisi paremmaksi paikaksi meille kaikille.

En pysty täältä käsin estämään napajäätiköiden sulamista tai afrikan nälänhätää, sen sijaan pystyn kirjoittamaan ja luomaan vahvan ilmapiirin sen puolesta, että Kyminlinnan mahdollisuudet ja arvo huomataan.

Uskon, että sekä minä että Kyminlinna olemme hyvin lähellä suurta läpimurtoa.

Ja kun se tulee niin niitä huutelijoita tulee pilvin pimein, että minä ja me saimme tämän aikaan, joten minä sanon jo hyvissä ajoin ja toistan, edelleen että kyseessä on minun oma uskomukseni ja saat olla eri mieltä.

Uskon itse siihen hyvin voimakkaasti, että omat mielipiteeni ja kuntalaisaloitteeni olivat se kriittinen paine joka lopulta sai ne portit auki.

Minusta on myös munakkaampaa se, että Kyminlinnan portit aukeavat ja aloitan Uroskoodi+ kirjan myynnin kuin säälittävästi laittaisin pienen verkkokaupan pystyyn ja ruinaisin ihmisiä ostamaan vaikkapa edes kannatuksen vuoksi.

Olen hyvin vahvasti sitä mieltä, että kikkeli on mielentila eikä ruumiin jäsen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *