Kuka pelasti Kyminlinnan?

Viime ajat ovat olleet iso ilonhetki niille ihmisille jotka ovat toivoneet Kyminlinnan suhteen tapahtuvan jotain merkittävää ja jotain sellaista konkreettista joka jopa pelastaisi sen.

Tämä on siis tämän postauksen teema:

https://kymensanomat.fi/uutiset/kulttuuri-ja-viihde/4a64601d-8414-49c8-ae40-ad6bac739ed8

Kun jotain näin isoa ja positiivista tapahtuu, niin tietenkin aletaan heti kysyä, että kuka sen sai aikaan ja kuka on tehnyt asian eteen mitä ja milloinkin.

Eikä siinä sinällään mitään: yleensähän voitoilla on monta isää, tappioilla ei niinkään.

Tärkeää on se, että arvostus tulee niille jotka voivat todistaa, että ovat olleet oikeasti osa tuota prosessia joka tässä tapauksessa näyttäisi pelastavan arvokkaan kulttuurihistoriallisen kohteen.

Poliittisten irtopisteiden hamuaminen asioista joiden eteen ei itse olla tehty yhtään mitään ja joista kuitenkin kunniaa janotaan, niin se on yllättävän yleistä poliitikkojen ja osittain myös virkamiesten keskuudessa.

Oma pelastukseni on niin sanottu digitaalinen jalanjälki:

Useat mielipidekirjoitukset ja kuntalaisaloitteet mielestäni todistavat sen, että olin luomassa hyvin voimakkaasti positiivista ilmapiiriä Kyminlinnan elpymisen puolesta.

Laitoin siis oman persoonani hyvin voimallisesti likoon Kyminlinnan elpymisen ja ehkä suorastaan sen pelastumisen puolesta.

Mielipidekirjoitukset, annetut haastattelut sekä kuntalaisaloitteet tekivät sen, että ihmisten kiinnostus Kyminlinnaan heräsi.

Kun se sitten heräsi niin poliitikot, kulttuuri- ja liike – elämä tulivat sitten kuvioon mukaan ja myös heidän kiinnostuksensa historialliseen kohteeseen alkoi pienin askelin kasvamaan yhä suuremmaksi ja suuremmaksi.

Ja tietenkin Kyminlinna mahdolistaa niin paljon eri asioita eri ihmisille, että ei voi kuin sanoa, että: tervetuloa.

Kyminlinnan elpyminen tulee tuomaan Kymenlaasoon, kuten myös koko Suomelle hyvän turistikohteen jolla on hyvin voimakas side niin Kotkan kuin koko Suomenkin historiaan.

Ja kun turisteja sitten alkaa saapumaan, niin yritystoimintaa kannattaa alkaa tehdä heitä silmällä pitäen siellä ja sitä kautta tulee syntymään uusia työpaikkoja.

Kyminlinnan elpyminen tulee myös nostamaan alueen tonttien ja kiinteistöjen arvoa, että vaikka historia, luonto ja kulttuuri meneekin edelle, niin Kyminlinnan elpymisellä on myös iso Kotkan taloutta vakauttava vaikutus.

Kyminlinna on arvokas asia ja iso mahdollisuus, että minusta on ihan hyvä, että ne kertovat mitä ovat tehneet Kyminlinnan elpymisen eteen jotka niin ovat tehneet.

Heitä on siis paljonpaljon enemmän kuin vain minä vaikka tätä postausta lukiessa voisi niin luulla, että jarno pelasti Kyminlinnan ja ihan yksin.

Jarno oli toki yksi osa isoa prosessia joka koostui monista eri liikkuvista osista jotka tässä ajan saatossa lähtivät pyörimään samaan suuntaan.

Nyt näyttäisi että liike tähän suuntaan elvyttää Kyminlinnan ja jopa mahdollisesti pelasti sen.

Erityisen ylpeä olen siitä, että vaikutin asiaan sanoilla!

Lisäksi itse uskon hyvin voimakkaasti siihen, että sanoilla voidaan tuoda ideoita ja ajatuskuvioita ihmisten tietoisuuteen jotka sitten vaikuttavat konkreettisesti yhteiskuntaan.

Sanoilla voidaan luoda konkreettisia asioita ymmpärillämme olevaan maailmaan.

Sinällään sanoihin uskominen alkaa olla aika vanhankantaista kun elämme ajassa jossa vloggarit sekoilevat mitä päättömimmillä jutuilla ja tositeevee oikeasti uskoo itsekin siihen, että se mitä se näyttää olisi muka totta.

Lisäksi valtaosa ihmisistä on uskoteltu uskomaan rahan voimaan kuin siihen, että yksilöillä olisi itsellään voimaa ja valtaa vaikuttaa ympäristöön esimerkiksi mielipiteitten voimalla.

Minusta tämä oli ennen kaikkea kansalaisaktivismin voitto, että ne yksilöt jotka näkivät jonkinlaisen yhteiskunnallisen epäkohdan, niin he lähtivät tekemään asialle jotain, että Suomesta tulisi parempi ja oikeudenmukaisempi paikka ihan meille kaikille.

Kyminlinna on niin iso ja vaikuttava kokonaisuus, että kyllä kaikki tulevat saamaan sen arvostuksen jonka ansaitsevat kunhan vain tekevät sen oman osansa Kyminlinnan eteen, että siitä tulisi johonkin Suomenlinnaan verrattava turistikohde.

Oman osani tästä voitosta tässä prosessissa haluan omistaa kaikille koulu-, työpaikka- ja nettikiusatuille.

Lisäksi toivon, että esimerkkini näyttää sen, että alistettu ja järjestelmän taholta riistetty yksilökin voi vaikuttaa isolla kädellä ympärillään olevaan maailmaan niinkin yksinkertaisilla asioilla kuin tuomalla oman näkemyksensä asioista esille vaikkapa mielipidekirjoitusten voimalla.

Tämä on siis hieno hetki Kyminlinnalle ja toki myös minulle.

Nautitaan kesästä kun sitä on vielä jäljellä ja käydään vaikkapa Tampsalla uimassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *