Anarkismi kuuluu osana demokratiaan!

En siis ole käynyt äänestämässä enkä mene huomenna äänestämään!

Syy on se, että olen aikaisemmin käynyt äänestämässä ja en enää usko tähän nykyiseen järjestelmään: minusta se on äärimmäisen korruptoitunut, yksilöiltä halutaan ottaa oikeuksia auktoriteettijärjestelmälle jota ei valvo kukaan ja eriarvoisuus lisääntyy sekä rikkaille annetaan heikommassa asemassa olevien kustannuksella.

Suurin syy tällä hetkellä on kuitenkin se, että demokratia ei toteudu vaaleissa ja 200 eniten ääniä saanutta ehdokasta ovat eri kuin ne 200 ehdokasta jotka sinne pääsevät.

Kaiken maailman vaaliliitot ja pelaaminen eivät minusta kuulu demokratiaan ja harkitsen äänestämistä vasta sitten kun 200 eniten ääniä saanutta ehdokasta pääsee oikeasti eduskuntaan.

Enemmän valtaa siis yksilöille puolueiden kustannuksella ja minusta puoluekuri ei ole ollekaan hyvä asia demokratialle.

Sanon sinulle kuitenkin niin kuin minulle opetettiin: jos uskot, että äänestämällä voi vaikuttaa, että oikeasti uskot asioiden muuttuvan paremmiksi näin tekemällä, niin sitten sinun pitää ehdottomasti mennä äänestämään.

En kuitenkaan itse usko, että järjestelmä joka on suunniteltu ottamaan ihmisiltä valtaa isolla kauhalla ja jakamaan sitä pienelle piirille muuttuu niin, että viallista järjestelmää tuetaan niin kuin se haluaa.

Muutos tapahtuu ulkopuolelta ja vaikkapa niin, että äänestysprosentti romahtaisi 30 prosentiin ja silloin olisi pakko todeta, että eduskunta ei nauti kansalaisten luottamusta.

Minusta on parempi, että luodaan uusi järjestelmä vanhan ja tehottoman tilalle.

Olen itse anarkisti ja se ei tarkoita, että mennään rikkomaan pankkien ikkunoita vaan se tarkoittaa sitä, että ei ruokita järjestelmää joka aiheuttaa tuhoa: ne tilit voi sulkea isoista pankeista ja tukea pieniä pankkeja.

Anarkisteja ja anarkismia ymmärretään tarkoituksella väärin, koska vallanpitäjät eivät oikesti halua itsenäisiä ja ajattelevia ihmisiä yhteiskuntaan, koska heitä on käytännössä vaikea hallita ja he osaavat tehdä inhottavia kysymyksiä.

Suurta massaa on vaikea huijata, jos se tietää huijarien kaikki niksit!

Syy tähän postaukseen on se, että vaikka en äänestä niin minulla on silti oikeus kritisoida poliitikkojen päätöksiä jotka vaikuttavat minuun.

Sananvapauteni ei mene missään vaiheessa vaikken äänestäisikään.

Tätä kirjoitusta ei ole kuitenkaan tehty provoksi eikä tarkoitukseni ole saada sinua tiloihin vaan haluan sinun ymmärtävän, että vaikka minä ja moni muukaan ei tee samoin kuin sinä, niin meillä on oikeus näin tehdä.

Meillä on myöskin oikeus olla rauhassa eikä meitä saa kiusata sen takia, että tämä näkemys on erilainen kuin sinun.

Äänestäminen on oikeus ei velvollisuus ja en halua käyttää tuota oikeutta kun en usko, että maailma muuttuu sitä kautta paremmaksi.

Sen sijaan jos äänestysprosentti laskee, niin vaalijärjestelmää on ajan saatossa pakko muuttaa.

En ole myöskään nukkuva ja minua häiritsee se, että niille lyödään passiivisuuden leima jotka eivät toimi massan mukana.

Teen kuntalaisaloitteita ja otan paljon kantaa asioihin jotka ovat minulle tärkeitä.

Se, että en äänestä on tehnyt minusta aktiivisemman toimimaan ympäristön hyväksi jossa vaikutan.

En siis ulkoista omaa vastuutani vaikuttaa yhteiskuntaan kenellekään poliitikolle.

Se, että en äänestä on minun päätökseni, ei sinun ja sinun on kunnioitettava minun päätöstäni olla käyttämättä ääntäni, niin kuin minunkin pitää kunnioittaa sinun päätöstäsi mennä äänestämään.

Meidän ei tarvitse pitää toisistamme, mutta meidän pitää sietää toisiamme ja elää toistemme kanssa.

Hyvää äänestyspäivää siis sinulle, oi arvoisa lukija ja minulla on oikeus käyttää tuo kaunis äänestyspäivä pihan siivoamiseen.

Sinä teet niin kuin oikeaksi näet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *