Mitä on sankaruus?

Kukapa nyt ei haluaisi sankari olla?

Kaikkihan haluavat arvostusta toisilta ihmisiltä sekä tunteen siitä, että itse tekee merkityksellisiä asioita joista olisi hyötyä myös muille ihmisille ja että muut ihmiset arvostaisivat tätä tekoa.

Siinä ei ole mitään pahaa!

Kuitenkin jos ihmiset ylipäätään haluavat saada arvostusta muilta ihmisiltä ja kokea itsessään sankaruutta, niin miksi sitten todellisuus näyttää tältä?

Kun poliitikko jää kiinni lahjustenotosta ja kavereiden suosimisesta, niin hän huutaakin olevansa salaliiton sekä ajojahdin kohde.

Yrittäjä tienaa miljoonia myymällä osan yrityksestään pääomasijoittajalle ja järkyttyy siitä kun työntekijät jotka ovat tehneet oikeita töitä harjoittelijan palkalla alkavat julkisesti pitämään puoliaan.

Yritysjohtaja joka ottaa miljoonaoptiot hulppean palkkansa päälle on huuli pyöreänä kun ihminen joka pakotetaan tekemään oikeita töitä jollain 9 euron päiväkorvauksella ei halua olla yritykselle lojaali, vaan nauraa jos pystyy saamaan esimerkiksi yrityksen tuotantolinjan sekaisin.

Roskalehden toimittaja itkee kun kukaan ei ota häntä vakavasti eikä kukaan pidä häntä oikeana toimittajana.

Suuren kaivosyhtiön joka saastuttaa luontoa johtajan omat lapset häpeävät isänsä toimia ja sanovat isän tekevät jotain muuta kuin johtavan kaivosyhtiötä.

Poliisi on ollut lapsuudessaan koulukiusaaja ja järkyttyy kun tämä tuodaan aikuisiällä esille ja se pilaa kyseisen poliisin uran.

Vastaavanlaisia esimerkkejä on vaikka kuinka paljon ja lisää tulee joka päivä.

Jostain syystä ihmiset jotka ovat itsekkäitä, hakevat omaa henkilökohtaista etuaan ylikaiken, haluavat nostaa omaa egoaan toisten kustannuksella ja ylipäätään ajattelevat, että minä ensin ja muista ei niin väliä, luulevat olevansa hyväntekijöitä jopa sankareita.

Tämä on ihan yleistä, että itsekkäät ihmiset luulevat omassa päässään olevansa epäitsekkäitä.

Heillä on myös outo käsitys, että heitä kunnioitettaisiin tai jopa arvostettaisiin selkeästi sellaisesta teosta josta on haittaa muille kanssaeläjille.

Erityisesti tämän näkee nykyisestä hallituksesta ja pääministeristä, että työllisyys on saatu nousuun pakkotyötä lisäämällä ja palkkoja alentamalla sekä on toimittu pelkästään EK:n ja suurten yritysten etu mielessä, niin he hämmästelevät kuin heitä ei kohdella Suomen pelastajina vaan suoranaisina varkaina.

Muutenkin Suomea ollaan muuttamassa fasistivaltioksi jossa eriarvoisuus sekä tuloerot kasvavat ja auktoriteettijärjestelmälle, jota kukaan ei valvo halutaan antaa enemmän valtaa yksilöiden oikeuksien kustannuksella.

Tietenkin jokainen ihminen haluaa nähdä itsensä sankarina tai supertähtenä, että se mitä tekee vaikka se olisi kadun lakaisemista niin että se olisi elämää suurempaa.

Todellisuus ei ole elokuvaa, mutta arjesta selvitäkseen voi olla ihan hyvä välillä käyttää mielikuvitustaan, että kun vie roskia ulos niin kannattaa laittaa vaikkapa Taru Sormusten Herrasta elokuvan soundtrack soimaan jotta arkitöihin tulisi vähän enemmän eeppisyyttä ja taikaa.

Se on vain käsittämätöntä, että ihmiset jotka alusta asti suunnittelevat kuppaavansa yhteisestä kupista ja aiheuttavat näin kärsimystä ja tuskaa viattomille ihmisille, niin he haluaisivat että heitä kunnioitettaisiin ja jopa pidettäisiin sankarina tuosta teosta.

Ymmärettävämpää olisi se, että toimitaan kyllä omaa etua ajaen ja sitten sanottaisiin suoraan, että ajoin omaa etuani ja että teidän muiden pitäisi tehdä samoin.

Se olisi jopa kunnoitettavaa.

Mutta kun lähdetään käytännössä varastamaan tietoisesti muilta, niin on jotenkin mielenvikaista edes luulla, että muut ihmiset eivät siitä suuttuisi ja että he pitäisivät kyseistä ihmistä jonain sankarina tai hyväntekijänä.

Jos haluaa, että muut ihmiset pitävät sinua sankarina, niin se arvostus pitää ansaita.

Toimiminen epäitsekkäästi ja ajaen asioita joista on hyötyä luonnolle,yhteisölle ja muille ihmisille tuo tälle yksilölle muiden ihmisten arvostuksen.

Sankaruus on sitä, että pidetään heikompien puolta ja kiusataan itseään isompaa eikä pienempää.

Epäitsekkyys on sankarillista eikä itsekkyys.

Se, että käsitys sankarillisuudesta on vääristynyt johtuu siitä, että
80 – luvulla alkoi valtava materialismin buumi ja ihmiset silloin ja se vaikuttaa yhä tähän aikaan alkoivat arvottamaan itseään sekä muita rahalla.

Tarkoittaen siis sitä, että ihmiset alkoivat arvostaa ihmistä sillä perusteella paljonko hän tienasi ja mitä merkkivaatteita hän omisti.

Lisäksi suuryritykset ruokkivat tätä buumia niin pitkälle, että melkein maapallo tuhottiin.

Vieläkin jotkut pitävät sankarillisena sitä, että joku tienaa paljon rahaa vaikka sen rahan ansaitseminen tulisikin kyseenalaisin toimin tai aiheuttaisi muille ihmisille tai luonnolle vahinkoa.

Jotkut ihmiset eivät edellenkään pysähdy ja kuuntele itseään sekä mieti sitä mikä on oikein ja mikä väärin.

He mieluummin toimivat niin, että saavat toisilta ihmisiltä hyväksyntää omalle toimilleen ja silloin yhteys omaan itseen voi kadota ja lauma käyttäytyminen tulee oman ajattelun tilalle.

Lauma käyttäytyminen loi natsisaksan ja kommunismin kun hyvät ihmiset alkoivat käyttäytyä epäinhimillisesti toteuttaessaan pahojen johtajien päätöksiä niitä ollenkaan kyseenalaistamatta.

Onneksi sosiaalisen median aikakaudella ihmiset löytävät samanhenkisiä ihmisiä ja voivat jakaa näiden ihmisten kanssa omaa arvomaailmaansa.

Joten tässä ajassa kyllä sosiaalisen median ja internetin aikakakudella paha saa palkkansa ja pahojen ihmisten maine menee yhä nopeammin sekä kovemmin kun väärinkäytökset tulevat ilmi.

Ja myös ne jotka toimivat oikein ja yrittävät toimia kaikkien kannalta hyödyttävällä tavalla,niin hekin saavat arvostusta tälle pyytteettömälle toiminnalle ajan kanssa.

Elämme siis aikaa jossa oikeudenmukaisuus toteutuaa äärettömän nopeasti ja oman maineen voi menettää tosi nopeasti jos on toiminut epäeettisesti.

Mutta jos puolustaa intohimoisesti yhteistä hyvää, niin sekin nousee esille ja ajan kanssa nousee ansaitusti sankarin jalustalle.

Joten kannattaa toimia, niin että oma toiminta hyödyttää mahdollisimman monia ja jättää pelkkä oman edun ajaminen sivummalle.

Koska silloin kun sinun toimistasi on hyötyä ihmisille, yhteisölle jossa olet sekä luonnolle, niin se hyödyttää myös sinuakin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sargaaja