Kun jätät television katselemisen välittömästi, niin sinua ei enää hallitakaan niin helposti. Ylijäävällä ajalla voit etsiä netissä parempaa viihdettä tai ehkä jopa tehdä sitä sinne itsenäisesti aivan kuten Justimus tekee.
Kaikkihan tietävät, että uskomuksemme luovat maailmamme ja kokemuksemme.
Lisäksi meillä on myös arvomaailma, jonka perusta on uskomuksissa.
Arvomaailma vaikuttaa ajatuksiimme sekä tunteisiimme, jotka vaikuttavat tekoihimme.
Näin yksinkertaistettuna luomme itse jokaisesta päivästämme taivaan tai helvetin.
Meidän uskomuksemme vaikuttavat meihin joko tietämättämme tai sitten me tiedostamme ne.
Kun sanotaan, että itse teemme päivästämme helvetin tai taivaan, niin usein me teemme sen kyllä tiedostamattamme.
Tämä johtunee siitä, että otamme aivan liian monet asiat ympäriltämme aivan itsestäänselvinä.
Kun otamme asiat itsestäänselvyytenä, niin voi käydä, että huomaammekin elävämme sellaista elämää, jota emme haluaisi elää.

Suomen Hauskin Mies piristi Kotkaa ja etenkin Kyminlinnan aluetta. Toivotaan siis, että se saa katsojia.
Mielemme ja ajatuksemme voivat vangita vapautemme.
Näin siis koemme olevamme uhreja: syystä tai syyttä vaikka näin ei asian tarvitsisi olla.
Itseään ei todellakaan kannata nähdä uhrina vaan dynaamisena eteenpäin kulkijana, joka saa päivittäin paljon aikaa ja joka yrittää muuttua jalommaksi sekä paremmaksi ihmiseksi joka päivä.
Ryhmäpaineella on myös aikamoinen merkitys uskomusjärjestelmäämme.
Mikä tarkoittaa sitä mitä on jo useammin käyty läpi, että emme eläkään itsellemme vaan muiden ihmisten näkemyksille ja odotuksille meistä.
Kuka tahansa voi saavuttaa ja tehdä mitä tahansa jos hän vain itse niin haluaa.
Ihminen pystyy ihan hyvin omilla arvoillaan, ajatuksillaan, tavoitteillaan ja teoillaan vaikuttamaan asioihin ja muuttamaan niitä, jos saa vaan itsestään tarvittavan tahtotilan päälle.
Käydään vähän tuota tahtotilaa konkreettisesti läpi ja miten siihen voisi vaikuttaa niin, että se palvelisi meitä oikein kunnolla.
Psykologien mielestä näyttäisi olevan 5 tasoa joilla ihminen toimii tai nämä tasot vaikuttavat ihmiseen: oli hän niistä tietoinen tai ei.
Menestyjät luovat oman maailmansa sekä ympäristönsä ja ympäröivä maailma sopeutuu siihen. Jos se menee toisinpäin, niin elät "orjuudessa".
I = Ympäristö
II = Käyttäytyminen
III = Taito tai taidot
V =Arvomaailma ja uskomukset
V I = Identiteetti.
Nuo kaikki äsken mainitut asiat voi ottaa helposti itsestäänselvyytenä.
On normaalia, että heräämme siintä asunnosta, josta heräämme ja niiden ihmisten vierestä jotka siinä voivat olla.
Käyttäydymme pävittäin näin: no koska mä olen mä ja sä olet sä ja ainahan mä olen käyttäynyt näin ja sä olet käyttäynyt noin ja naapurin Pekka taas toimii aina ihan väärinpäin.
Sitä on joko hemmetin hyvä jossain tai sitten mä en osaa mitään ja mitäänhän mä en voi oppia, koska joku jossain sanoi niin.
Karrikoitu ilmaisu siitä miten ihminen saattaa ajatella omien uskomustensa mukaisesti.
Uskomukset ja arvomaailma on paha paikka, koska siihen vaikuttavat media, yhteisö, ystävät, kaverit ja koko ympärillämme oleva maailma.
Kaikki kiva on kiellettyä toisten tahojen valta- ja talouspoliittisten syiden takia.
Sen takia sitä onkin niin vaikea muuttaa.
Tai pikemminkin kynnys aloittaa muutos on vain niin korkea.
Ennen muinoin käyttäytymällä yhteiskunnan normien vastaisesti ( Kekkosen aika) joutui mielisairaalaan ja fasistisissa valtioissa kävi vielä huonommin.
Onneksi kukaan ei tässä ajassa oikein enää ole varma mitä nuo yhteiskunnan normit ovat tänään.
Nämä kaikki yhdessä luovat identiteettisi, joka tarkoittaa minä kuvaasi.
Sinä olet sinä, koska neljä aiempaa vaikuttaa siihen, miten sinä näet itsesi.
Uskomusjärjestelmän muuttaminen onnistuu kaikista parhaiten niin, että alkaa tehdä asioita joihin uskoo ja jotka vastaavat ihmisen identiteettiä sekä arvo- ja tavoitemaailmaa.
Itsensä haastaminen täysillä ja pelkojensa voittaminen ei ole niin haastavaa tai pelottavaa kuin voisi luulla. Mielesi tekee sen helpoksi tai hyvin helpoksi.
Vaikka tietäisikin, että se oman tekemisen taso ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta se on sitä mitä oikeasti haluaa tehdä, niin pelkkä yrittäminenkin kannattaa vaikka ulkoiset toimijat saattaisivatkin älähtää siitä.
Yleisesti ottaen miehet ja naiset näkevät päivittäin asioita joita haluavatkin nähdä ja yrittävät järkeillä epärationaaliset asiat järkeviksi.
Niinpä yhteiskunnassa yksilöt näyttäisivät kokevan, että muiden uskomukset heistä määrittävät heidät.
Tämä järjestelmä täytyy saada päälaelleen.
Yksilön pitää itse alkaa usko itseensä ja sen jälkeen rakentaa arvonsa, tavoitteensa, tekemisensä ja koko elämänsä oman näkemyksensä päälle.
Oman uskomusjärjestelmän rakentaminen oman näköiseksi on siis äärimmäisen haastavaa.
Media luo illuusion, että he kertovat totuuden tai jopa että heillä olisi yksinoikeus totuuteen. Totuus on se, että media kertoo nykyään vain mielipiteitä ja näkemyksiä. Totuus on tuolla ulkona ja jokaisen yksilön pitää mennä välittömästi ovesta ulos etsimään sitä.
Oma uskomusjärjestelmä tarkoittaa loppupeleissä samaa asiaa kuin vapaus.
Sinä olet vapaa uskomaan ihan mihin itse haluat uskoa, eikä sinun kannata antaa muiden ihmisten tai tahojen määrittää mihin sinun pitäisi uskoa, eikä sinun tarvitse välittää oikeastaan mistään muusta kuin, että toimii vain lain ja asetusten mukaan.
Ihan yksinkertaistettuna prosessi lähtee käyntiin näin.
Positiiviset ajatukset vievät meitä paratiisiin ja negatiiviset helvettiin.
Paratiisi on tässä tapauksessa elämä jossa kaikki sujuu mallikkaasti ja saa tehdä niitä asioita joita haluaa ja elämään tulee niitä asioita joita siihen toivoo.
Helvetti taas on sitä, että asiat eivät mene ollenkaan niin kuin haluaisi ja asioita tekee pakosta sekä vastoinkäymisiä tulee roppakaupalla.
Kun luo oman uskomusjärjestelmänsä, niin siihen kannattaa käyttää aikaa ja suunnittelua.
Jos asia on näin niin: ensin siis pitäisi yrittää laskea kaikki negatiivisuus omasta mielestään, eikä perustella niiden olemassaoloa siellä.
Vaikka helppoahan se on.
Joku tekee meille aina pahaa ja se jää kiertämään mieltä. Kaunaan on tosi helppo jäädä kiinni.
Oman uskomusjärjestelmän muuttaminen ei ole välttämättä helppoa, mutta se oikeasti lähtee siitä, että alkaa päivittäin lisätä positiivisten ajatusten määrää.
Jos positiivisten ajatusten lisääminen ei onnistu, niin siihen on oikotiekin.
Se oikotie kuulostaa yksinkertaiselta, mutta yksinkertainen ei aina ole synonyymi sanalle helppo.
Jos positiivisten ajatusten lisääminen ei onnistu, niin sitten pitää alkaa vähentämään negatiivista ajattelua.
Negatiivisten ajatusten ja tunnetilojen purku on oma juttunsa, mutta lisäämällä meditaatiota, hiljentymistä, rentoutumista tai vähentämällä päivittäistä mediamökää tai tekemällä tehtyä kiirettä on mahdollista saada mieli hidastamaan vauhtia.
Kun vauhti on hidastunut niin kannattaa ehkä purkaa pahan olon tunne videokameralle, päiväkirjalle, psykiatrille, ystävälle, blogiin jne...jokainen kyllä löytää sen oman keinonsa.
Jos joku elää sellaista elämää kuin haluaa ja se myös innostaa sinua, niin voit ihan hyvin ottaa esimerkkiä tai mallia siitä henkilöstä joka on jo onnistunut siinä, että elää omaa unelmaansa todeksi.
Perusidea on se, että pahat ajatukset eivät saisi jäädä päähän kiertämään, vaan ne kannattaa saada sieltä pois, jotta voi aloittaa niiden käsittelemisen rakentavalla tavalla.
Kun on saanut otteen siihen, että edes ymmärtää lisätä positiivista ajattelua päiväänsä, oli se kuinka vähäistä tahansa sekä vähentää omaa negatiivista ajattelua, niin on hyvällä matkalla sellaiseksi ihmiseksi joka antaa anteeksi nopeasti ja osaa hitaasti olla pitkävihainen.
Tällaiset ihmiset yleensä tuppaavatkin saamaan aikaan jotain merkittävää.
Koska he edes uskaltavat yrittää laittaa itsensä täysillä likoon ja edes yrittävät seurata omia unelmiaan oman arvomaailmansa mukaisesti.
Kun ymmärtää lisätä omaa positiivisuuttaan päivittäin ja huomioi oman negatiivisuutensa, niin positiivinen olotila alkaa olla luonnollista päivittäin.
Kun siihen positiiviseen olotilaan pääsee tai pikemminkin sinne ei pidä yrittää mennä, vaan se kannattaa yrittää saada, niin siitä kannattaa myös alkaa opetella nauttimaan.
Yleisesti ottaen siihen ei tarvita kuin pari posiitivista ideaa tai ajatusta päivittäin ja lopusta intiutio pitää huolen.
Näin kun pään sisäinen maailma on saatu positiiviseksi, niin positiivisia tuloksiakin alkaa tulla koska uskomusjärjestelmäsi ei enää vedä maailmaasi negatiivisia asioita, vaan sinne alkaa tulla positiivisia tuloksia.

Kahden viikon päästä näemme miten äijälle käy!
Kyse on siis rakentamisesta!
Ihmiset ympärilläsi pitävät seurastasi koska käyttäydyt positiivisesti ja tätä kautta positiivista tulosta ( on se mitä tahansa) luodaan positiivisen ajattelun kautta.
Meidän on ymmärrettävä, että se mitä näemme ja koemme on vain osa maailmakaikkeuttta, suurta universumia jota pienen ihmismielen ei ole edes suotavaa täysin käsittää.
Meidän on ymmärrettävä, että maailmankaikkeus on ystävämme ja ajatuksillamme voimme tehdä sitä työtä, joka antaa meille etuuksia reaalimaailmassa.
Muista, että pääosin uskomusjärjestelmämme varsinkin länsimaisessa yhteiskunnassa on rakennettu niin, että sinun pitäisi ajatella, käyttäytyä ja ennen kaikkea ostaa sitä mitä muut ihmiset tai instanssit pitävät sinulle hyväksyttävänä käyttäytymisenä.
Sinun siis pitäisi elää toisten määritelmien mukaisesti, eikä oman arvomaailmasi ja unelmiesi mukaisesti.
Muuttaaksesi tämän ajattelutavan ja ennen niitä positiivisia ajatuksia, sinun on ymmärrettävä, että tarpeidesi ja halujesi pitää tulla sinusta itsestäsi, eikä sinun ulkopuoleltasi.
Sinun on herättävä Matrixista!
Moni haluaisi sinun olevan yhä unessa ja ottavan kaiken sisääsi täysin kyseenalaistamatta sitä. He eivät ole ystäviäsi tai sinun puolellasi.
Olkoot halusi ja tarpeesi mitä tahansa, niin sinun on tajuttava, että ne ovat sinun tarpeitasi, eivät kenenkään muun.
Älä anna kenellekään muulle oikeutta päättää sinun omasta elämästäsi, vaikka sinua kuinka yritettäisiin syyllistää siitä.
Yleensä kun ymmärrät tämän tiedon ja alat käyttäytyä näin ja alatkin sanomaan Ei ihmisille, jotka odottaisivat sinun sanovan Kyllä, niin saat äkkiä narsistin maineen.
Huomioi se, että vaikka sinä haluat jättää uskomusjärjestelmän sivuun ja vaihtaa sen, niin vanha uskomusjärjestelmä ei halua laskea sinua itsestään irti.
Sen tehokkain keino saada sinut pysymään itsellään on syyllistäminen
Se on vanhan uskomusjärjestelmän tehokkain keino yrittää pitää sinut vanhalla tiellä ja usko pois: se on hyvä.
Syyllistäminen on yksi tehokkaimpia manipuloinnin muotoja...onko tuttu lause: sinä kiittämätön lurjus, käsitätkö yhtään kuinka paljon me olemme tehneet sinun eteesi?...vai kuulitko lauseen nyt vasta ensimmäistä kertaa?
Keinoja kuten NLP ja muitakin oppimisjärjestelmiä on, ovat niitä harjoitteluvälineitä joita kannattaa käyttää kun astut joka päivä sitä vanhaa uskomusjärjestelmää vastaan.
Etkä syyllisty syyllistämisestä, koska se on vain loppupeleissä ansa.
Päätä itse mikä on totta ja mikä mahdollista sekä mikä taas ei ole.
Syyllistämisen voi kuulla ja siitä ei pidä välittää yhtään!
Kun hiljennyt ja herätät intuitiosi, niin alat itse tietää mikä on oikein ja mikä väärin ja sitten ymmärrät sen mikä on oikeaa käyttäytymistä sinulle ja mikä ei ole.
Kyse on siitä prosessista, että menee koko ajan eteenpäin ja muuttuu tuon matkan aikana ja jatkaa matkaa vaikka se saavutettu maili olisikin jo saavutettu.
Tarpeiden kannattaisi tulla ensin miellyttävästi sisältämme.
Kannattaisi myös olla kiitollinen siitä, että saa nautintoja elämäänsä, eikä ota niitä itsestäänselvyytenä.
Pitäisi vain pystyä muuttumaan positiiviksi yksilöksi, joka päivä vaikka aina se ei helpolta tunnukaan.
Ajatuksen muuttaminen negatiivisuuden puolelta positiiviseen suuntaan voi tuntua aika raskaalta, mutta oikaistaan taas.
Voit myös ilmaista noita positiivisia tuntemuksia ihan konkreettisesti.
Aloita ensin yksin ja omissa oloissasi ja katso voitko sanoa näitä samoja asioita muiden ihmisten edessä.
Nyt puhutaan afformaatioista:
Siis jos positiivinen ajattelu ei oikein onnistu niin ala lausua ääneen itseäsi puhuttelevia afformaatioita.
Itseään voi repata afformaatioilla kuten: elämäni muuttuu päivä päivältä paremmaksi.
Myös tavoitteita ja itsesuggestioita kannattaa tehdä sekä käyttää itsehypnoosia, jos se päänsisäinen keskustelu ei vielä ole positiivista.
Negatiiviset ajatukset ja mietteet päästä pois ja positiivisia sekä elämää kunnioittavia tilalle.
Näin se oma elämä ja myös ympäröivä maailma muuttuu paremmaksi.
Jokainen ihminen on loppupeleissä kuitenkin vastuussa oman uskomusjärjestelmänsä muuttamisesta positiivisemmaksi, että se vetää puoleensa toisenlaista todellisuutta.