Kehomme.


Tässä on puhuttu muutoksesta, haastamisesta ja uskomusjärjestelmästä.

Ne voivat useille tuntua hyvinkin abstrakteilta asioilta, eikä niihin välttämättä saa kunnolla otetta.

Se mihin taas saa otteen ja mihin myös muut ihmiset saavat sinusta otteen ja heidän näkemyksensä voivat vaikuttaa mielialaasi hyvinkin isolla kädellä on tietenkin oma kehomme.

 

Keho on sielun ja mielen temppeli ja hyvä fysiikka mahdollistaa hyvän terveyden ja myös hyvän mielenterveyden.  Liikkumisella mahdollistetaan kokonaisvaltainen kehittyminen paremmaksi ihmiseksi.

Se on myös tärkeää tiedostaa miltä se näyttää sinusta ja miltä se näyttää muista ihmisistä.

Silläkin koitetaan hallita ihmistä, että joidenkin mielestä sinun kehosi tulisi näyttää tietynlaiselta ja tietyistä syistä.

Fyysinen kehittyminen ja kehomme muutokset vaikuttavat myös persoonallisuutemme hyvinkin paljon.

 

Herkässä nuoruusisämme mietimme ulkonäköämme ja sen vaikutusta muihin ihmisiin todella paljon.

 

Välillä voi jopa tuntua siltä, että koko persoonallisuutemme on sama asia kuin kehomme ja tämä johtuu siitä, että kaikki kokemuksemme tulevat aistien kautta ja aistikokemukset koetaan kehossa olevien elimien kautta.

Kuulemme asioita korvillamme ja näemme asioita silmillämme jatunnemme hiekan paljain jaloin ollessamme rannalla.

Tämän lisäksi muiden ihmisten ilmeet ja puheet meistä saattavat muodostua meidän kehostamme, niin on ihan luontevaa alkaa elää elämäänsä kehonsa kautta tai ajatella sen olevan sama asia kuin oma itseys.

 

Oman itsensä tunteminen ja intuitioon luottaminen mikä voidaan saavuttaa hiljentymällä tai meditoimalla on erityisen tärkeää myös sen suhteen miten suhtaudumme omaan kehoomme. Kannattaisi itse löytää suhde omaan kehoonsa, koska ulkopuolisten näkemykset meidän kehostamme, niin yleensä ne sanotaan tiettyjen motiivien kuten sanojan oman egon nostatuksen takia. Oma kehomme vaikuttaa meidän elämäämme eniten, joten tuo suhde oman itsensä ja oman kehonsa kanssa kannattaisi tehdä kahdestaan.

Valitettavasti usein nämä teineinä koetut mietteet tulevat myös aikuisuuteen mukaan.

Myös miehet miettivät ulkonäöksellisiä asioitaan yllättävän paljon ja esimerkiksi sitä onko tarpeeksi miehinen kropaltaan vai ei.

Miehet myös määrittävät toisiaan suhteessa toisen miehen fysiikkaan tai varallisuuteen.

Epävarmuuden hetkinä olisi hyvä ymmärtää se, että kehittyminen on yksilöllistä, niin murrosiässä kuin muulloinkin.

Oman sisäisenäänen tai intuition kuuleminen nuorena on hyvin haastavaa koska nuorena haluamme erityisesti muiden ihmisten hyväksyntää.

Lisäksi usein me haluamme olla samanlaisia kuin muut ja siinä on tietenkin omat riskinsä:

 

Kannattaa oikeasti olla varovainen jos lähtee toimimaan massan mukana, koska massan mukana voi kadottaa oman identiteettinsä ja pahimmillaan oman inhimillisyytensä.

Kun muut huomaavat, että haluat heidän hyväksytäänsä, niin he alkavat asetella ehtoja ennen kuin tuota hyväksyntää heruu.
Yksi keino jolla ihminen yritetään saada muiden vaikutuksen alleon vähätellä tämän ulkonäöstä.

Koska fyysinen ja psyykkinen kehittyminen menevät eri tahdissa niin varsinkin nuoruudessa tämä epäsuhta saattaa näkyä lapsenomaisena käytöksenä.

Lapsenuskoa ja lapsuudessa koettua elämäniloa ei saisi menettää missään olosuhteissa.

Lisäksi myös nuoruusiässä pojat kehittyvät fyysisesti tyttöjä lyhyemmässä ajassa ja näin ollen he joutuvat sopeutumaan kauniimpaa sukupuolta rajumpiin muutoksiin.

Lisäksi tytöillä murrosikä alkaa poikia aiemmin ja tytöt aikuistuvat henkisesti sekä psyykkisesti paljon poikia aikaisemmin.

 

Joitakin naisia ihan oikeasti kannattaa varoa!

Muutos jonka poika murrosiässä kokee tuo epävarmuuden ja pelokkuden omaan elämään jonka yli on joskus vaikea päästä.

Välillä pojat koittavat piilottaa epävarmuutensa ja pelokkuutensa rivoihin puheisiin tai röyhkeän käytöksen alle.

Joskus se epävarmuus purkautuu täysin väärällä tavalla ja itsestään epävarma miehenalku löytää tai huomaa itseään heikomman miehen alun ja muuttuu koulukiusaajaksi.

Uhmakas käytös on aina normaalia kun sisällämme on pelokkuutta ja epävarmuutta.


Kunhan sen seurauksena emme riistä tai satuta muita ihmisiä.

Ja kun koulukiusaaminen mainittiin, niin koulukiusaamiseen liittyy muutakin kuin fyysistä voiman käyttöä ja joidenkin mukaan henkinen väkivalta joka on nimittelyä, ryhmän ulkopuolelle tunkemista, tyttöjen avulla muiden edessä nöyryyttämistä, rahan vaatimista jne…on yhtä pahaa.

Koulukiusaamiseen on monia keinoja puuttua, kun nyt puhutaan persoonallisuuden kehittymistä, niin se kannattaa tiedostaa, että kiusaaminen jatkuu tasan niin kauan kuin kiusaaja voi tehdä sitä ilman seuraamuksia.

Heti kun kiusaamisesta tulee kiusaajalle enemmän ongelmia kuin hyötyä, niin kiusaaminen loppuu ja sinä saat riidanhaastajan maineen.

Uhmakas käytös voi siis olla ymmärrettävää ja sitä ei pidä yhdistää sanaan hyväksyttävää.

 

Nuorena siis fyysinen ja psyykkinen kehittyminen menevät eri tahtia ja keho muokkautuu mieltä nopeammin tai on kovempien muutosten edessä.

Hyvään elämään ja tasapainoiseen persoonallisuuteen päästään niin, että elämän eri sektorit ovat suhteellisen tasapainossa.

Joten omasta kunnostaan ja fyysisyydestään kannattaa pitää huolta niin nuorena kuin vanhempanakin.


Omaa itseään ja identiteettiään ei kuitenkaan kannattaisi pelkästään rakentaa sen varaan miltä näyttää tai millaisen kehon omaa.

Identiteetti on myös sitä mitä sinä teet, mikä arvomaailmasi on,

keitä tunnet, miten puhut, mitä puhut jne…

Keho on yksi osa persoonallisuutta ja siitä kannattaa pitää hyvää huolta. Sen varaan ei kuitenkaan kannata rakentaa mitään.

 

 

Sargaaja