Käytä mainettasi!

Maine ja ego ovat sielun työkaluja joilla saamme ja koemme erilaisia asioita sekä tapahtumia.

Maine sekä myös ego ovat vain osa meitä, eivät itseisarvo. Olemme paljon enemmän kuin nimemme, sosiaaliturvatunnuksemme tai edes peilikuvamme.

Olemme rajaton voima hyvän palveluksessa, jos niin vain haluamme.

Valitettavan kovin moni ei edelleenkään käytä mainetaan saavuttaakseen sellaista elämää jonka haluaa.

Liian moni yksilö jää sen kuvan vangiksi jonka muut hänestä luovat ja silloin elämään tulee se mitä muut antavat.

Käytännössä yleensä vain orjuutta ja jämiä, eikä useinkaan merkityksellistä tekemistä josta olisi hyötyä niin iitselle kuin myös muille ihmisille.

Koska tällöin käytöksesi ja toimintasi ei lähde itsestäsi käsin vaan sinun pitäisi saada käytöksellesi ja toiminnallesi muiden hyväksyntä ennen kuin voit laittaa sen käytäntöön.

Maine ja se mitä sinusta puhutaan on työkalu jota kannattaa aktiivisesti käyttää, eikä olla vain passiivinen osapuoli tässä asiassa.

Todellisuus on hyvin joustavaa ja se muuttuu sekä muokkautuu joka hetki.

Maailmankaikkeus näet koostuu energiasta.

Energia ei ole koskaan vakaata vaan muokkautuvaa: sinusta siis puhutaan ja juorutaan joka hetki jossain jonkun toimesta.

Ja näin maineesi ei ole koskaan aloillaan vaan se on liikkeessä ja muokkautuu vaikka sinä itse et tekisi yhtään mitään maineesi eteen.

Sinusta siis puhutaan sekä juorutaan joka hetki ja jos toimit oikein, niin se jatkuu jopa kuolemasi jälkeen.

Näitä ihmisiä joista puhutaan heidän kuolemansa jälkeen, niin heitä kutsutaan nimellä legendat.

Legendaarisuudeen vain liittyy se, että pitää tehdä ja saavuttaa jotain merkittävää tai yhteistähyvää eteenpäin vievää.

Että jos legendojen tielle haluaa, niin reaalipohjaa kuten kirjoitettu kirja olisi hyvä olla olemassa. Blogi tai VLogi ei vie sinua itsestään historian kirjoihin vaikka voikin olla aika tehokas työkalu matkalla sinne.

Jokaisella on siis maine ja jos itse ei rakenna omaa mainettaan tai edes yritä vaikuttaa siihen omaehtoisesti, muut ihmiset ja tahot määrittelevät sinut omien intressiensä mukaisesti.

Lisäksi kaikki haluavat nykyään olla sankareita ja tulla muistetuiksi elämää suuremmista teoista.

Eikä kukaan halua itselleen roiston roolia tai että syytettäisiin kiusaamisesta tai eriarvoisuuden lisäämisestä.

Jos kerran kaikki haluavat olla sankareita eikä kukaan halua lisätä eriarvoisuutta ja olla kiusaaja tai aiheuttaa pahaa, niin miksi näitä asioita sitten esiintyy?

Kusaamista esiintyy Suomessa lähinnä sen takia, että kiusatut eivät nouse puolustamaan itseään ja käytännössä nolaa kiusaajiaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Kun kiusaajat pystyvät nostattamaan itseään ja omaa egoaan toisten kustannuksella ilman negatiivisia seurauksia, niin he tekevät niin.

Kenestä tahansa voi tulla kiusaaja tai varas jos olosuhteet ovat otolliset.

Suomessa on vasta sosiaalisen median ja internetin voittokulun ansiosta alkanut levitä häpäisemisen kulttuuri jossa kaltoin kohdellut ihmiset kertovat omasta tuskastaan sekä kärsimyksestään.

Sekä ennen kaikkea siitä kuka on vastuussa siitä.

Lisäksi nykyään he usein kertovat myös sen jos esimerkiksi viranomaisten kanssa on ollut väärinkäsityksiä tai vastoinkäymisiä.

On ihan oikein tuodakin väärinkäytökset ja niiden tekijät julkisuuteen ja saattaa väärintekijät häväistyksi.

Kunhan tietenkään vain lakeja tai asetuksia ei rikota.

On ihan oikein rakentaa omaa mainettaan puolustaen sitä voimakkaasti niitä vastaan jotka toimivat väärin tai yrittävät nostattaa omaa egoaan toisten kustannuksella.

Omaa mainettaan voi rakentaa kaikkein tehokkaimmin omin ehdoin omille sosiaalisen median alustoille.

Tällöin kannattaa nähdä asiat sillä lailla kuin itse ne kokee ja tuntee.

Ja jos joku on tämän näkemyksen kanssa eri mieltä, niin hänellähän on sitten oikeus kertoa oma näkemyksensä omilta alustoiltaan käsin.

Otetaan esimerkki, että kirjoitat kirjan ja kerrot siitä omilla sosiaalisen median alustoillasi sekä tuot näiden kautta sen näkemyksen esille miksi kirjoitit sen ja mitä aiot sillä saavuttaa.

Sitten kirjaasi aletaan arvostelemaan, sen kimppuun hyökätään eikä se riitä vaan arvostelijat hyökkäävät suoraan sinun hahmosi kimppuun.

Niinpä voit aivan hyvin hyökätä arvostelijoittesi kimppuun omilta sosiaalisilta alustoiltasi käsin ja verrata heitä koulukiusaajiin…siitä arvostelijat ja kritisoijat oikein tykkäävät kun sana koulukiusaaja liitetään heihin.

Sinulla on kuitenkin oikeus puolustaa itseäsi ja näkemyksiäsi sekä hyökätä niin voimakkaasti niiden kimppuun jotka hyökkäävät sinun kimppuusi.

Ja jos sinun voimasi on isompi kuin heidän ja sinun vastaiskusi aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin sinua vastaan tehty hyökkäys, niin se on kyseisen asianomistajan oma vika.

Ei sinun, kunhan vaan siis lakia ja asetuksia ei rikota: se on se tärkein muistisääntö.

Muista myös se, että jos sinä hyökkäät jonkun kimppuun vaikkapa arvostelemalla tätä, niin se aiheuttaa vastareaktion.

Kaikista parasta on vain keskittyä omaan elämään ja itselle mielekkääseen tekemiseen.

Jos kuitenkin näkee jonkun epäkohdan vaikkapa poliitikkojen toimista, niin siitä on sitten tuotava oma näkemys ja kritiikki esille vaikka se sen vastareaktion aiheuttaisikin.

Suomessa ei olla totuttu eikä ihmisiä ole rohkaistu siihen, että nämä itse alkaisivat käyttää mainettaan aktiivisesti saavuttakseen jotain.

Tai pitääkseen puoliaan vääryyttä vastaan.

Moni taho Suomessa yhä toivoo, että ihmiset määrittelisivät itsensä heidän ulkopuoleltaan tulevan näkemyksen mukaisesti eivätkä muokkaisi itse omaa mainettaan oman näköisekseen.

Kyse on tietenkin aina vallasta ja kontrollista.

Vahvaa yksilöä joka pitää puoliaan ei voida alistaa eikä hyväksikäyttää, niin helposti kuin yksilöä joka antaa toisten ihmisten määritellä hänet.

Olet oikealla tiellä kun näet omat toimesi ja näkemyksesi matkalla sankaruuteen ja sinua vastaan kritisoivat tahot muuttuvat maineeltaan vastenmielisiksi nettikiusaajiksi.

Itsensä puolustaminen ei ole koskaan syntiä!

Maine on työkalu jota kannattaa käyttää ja oma maine kannattaa rakentaa omin ehdoin.

Netin nopeus on tehnyt myö sen, että omilla alustoilla asioita voi nähdä, muokata ja järjestellä haluamaansa suuntaan hyvinkin nopeasti.

Sargaaja